Nyt seuraa kuvapläjäys Santa Monicasta ja Venice Beachilta. Nämä on niitä tunnetuimpia rantoja Los Angelesissa, joten pakkohan ne oli käydä tsekkaamassa. Itse asiassa Santa Monicassa kävin jopa kahteen kertaan, sillä käytiin siellä yhdessä mun serkun, sen host-äidin ja kaverin kanssa yhtenä päivänä jo mun Norcon vierailun aikana. Sen päivän oppitunti oli, että aina pitää tarkastaa säätiedotus!

Noin 100 kilometrin päässä rannikolta Norcossa oli ihan mieletön auringon paahde ja me vietettiin aamupäivää uima-altaalla arskaa ottaen. Päivällä päätettiin sitten lähteä retkelle ja otettiin nokka kohti Santa Monicaa. Siinä matkan varrella alkoi päivän asuvalinnat vähän epäilyttämään, sillä lämpötila vaan tippui tippumistaan ja aurinko teki totaalisen katoamistempun. Osaatte varmaan arvata, mitkä näistä kuvista on tuolta päivältä…

Toisen kerran matkasin Santa Monicaan yksin Long Beachilta käsin, ja vein autoni samaan ostoskeskuksen parkkihalliin, jossa edelliselläkin kerralla pysäköitiin. Suurimmalle osalle alueen parkkipaikoista kun kelpaa vain käteinen, jota reissun loppuvaiheilla ei enää pahemmin ollut tuhlattavaksi. Santa Monican laituri on ihan ostoskeskuksen vieressä ja rannasta suuntasin kohti Veniceä, jonne oli matkaa noin viisi kilometriä. Beach Walkia pitkin oli aika leppoisaa kulkea, vaikka pyörän vuokraaminenkaan ei olisi ollut hullumpi idea.

Venice Beachin rantakatu on täynnä erilaisia esiintyjiä, matkamuistokauppoja, pieniä kojuja ja Green Doctor -vastaanottoja, joista ilmeisestikin voi ostaa lupalappuja lääkekannabiksen käyttöön. Melkoinen turistirysä siis, joten suosittelen Venicessä tsekkaamaan muutakin kuin tuon rantakadun. Ihan vähän matkan päässä on nimittäin kaunis Venice Canals -kanava-alue ja Abbot Kinney Boulevard, josta löytyy söpöjä kauppoja ja kivoja ravintoloita. Mä tykästyin New Yorkissa The Butcher´s Daughter -raflaan, joten Venicen versiokin piti päästä testaamaan. Toinen suositus menee Lemonade-nimiselle paikalle. Sieltä nappasin vaan lemonaden juotavaksi, mutta ruokakin näytti tosi hyvältä. Nää molemmat sijaitsee tuolla Abbot Kinneylla.

Iltapäivällä sitten kävelin takaisin Santa Monicaan ja pyörähdin vähän ostarilla ennen kuin menin takaisin laiturille katselemaan auringonlaskua ja odottelemaan pimeän tuloa. Pitihän se laiturialue huvipuistoineen nähdä myös valaistettuna.

P.S. Sumuisen retken huippuhetki oli, kun bongasin laiturilta hylkeen! Ne vaan on niin söpöjä :)

 photo kalifornia-venice-beach-kyltti_zpsfwmartkv.jpg
 photo kalifornia-venice-beach-ranta-surffaus_zpskabdipea.jpg
 photo kalifornia-venice-canals2_zps9tktkzan.jpg
 photo kalifornia-santa-monica-beach-acroyoga_zpsqtee7po9.jpg
 photo kalifornia-santa-monica-beach-seal-sunset_zpsuiofgvwl.jpg
 photo kalifornia-santa-monica-beach-pier-maailmanpyr_zpsgwm84rtk.jpg
 photo kalifornia-venice-beach-walk_zpsyvcweopg.jpg
 photo kalifornia-venice-canals3_zpskrxmieyo.jpg
 photo kalifornia-venice-beach-ranta2_zpsgzyxvh4j.jpg
 photo kalifornia-santa-monica-beach-pier-foggy-day2_zps2m2nzwkj.jpg
 photo kalifornia-santa-monica-beach-harbor-sign_zpsnky9hjom.jpg
 photo kalifornia-venice-canals-unicorn-float_zpsvb4daiod.jpg
 photo kalifornia-venice-beach-lemonade-butchers-daughter_zpsejqw8kv8.jpg
 photo kalifornia-venice-beach-ranta1_zpsdqemjkqo.jpg
 photo kalifornia-santa-monica-beach-pier-foggy-day1_zpsmccv7rpf.jpg
 photo kalifornia-santa-monica-beach-walk_zpsel8jbygt.jpg
 photo kalifornia-venice-canals1_zpsfgnd8n5i.jpg
 photo kalifornia-santa-monica-beach-pier-by-night-maailmanpyoumlrauml_zpsaq9i7ty2.jpg

My day in Santa Monica and Venice Beach in 20 photos. Well, a couple of them are from an other, very foggy day when I visited Santa Monica for the first time just about a week earlier.

READ ALSO