Vielä jatketaan Los Angelesin postauksilla. Aikaisemmin kerroinkin jo mun minivaelluksesta Hollywood-kyltin taakse ja lenkin jälkeen jäin vielä kiertelemään Hollywoodiin. Tutkailin muun muassa muiden turistien joukossa Walk of Fame:n tähtiä Hollywood Boulevardilla ja ajelin ympäri Beverly Hillsin hienostoalueita. Myöhemmin iltapäivällä suuntasin Griffith Observatoriolle, jonne halusin ehtiä ennen auringonlaskua.

Löysin onneksi autopaikan suht helposti observatoriolle johtavan tien varresta, vaikka pelkäsin paikan olevan jo tupaten täynnä, viikonloppu kun oli. Tien varteen saa parkkeerata ilmaiseksi, mutta jos on myöhään liikkeellä, niin voi joutua melkosen kauas observatoriolta. (Kannattaa varautua kävelemään pilkkopimeässä takaisin autolle, katulamppuja ei pahemmin ollut joten puhelimen taskulamppu tuli tarpeeseen.)

Ensin kävin kattelemassa näyttelytiloja observatorion sisällä . Sisäänpääsy on ilmainen ja lisämaksulla pääsisi näkemään planetaarion asetuksia. Rakennuksen ympärillä on puisto, jossa on eri pituisia haikkauspolkuja, mutta mulle riitti aamuinen lenkki ja tyydyin vaan fiilistelemään auringonlaskun väriloistoa. Tuolta menisi myös reitti Hollywood-kyltille, mutta kävelymatka taitaisi olla vähän pidempi kun Sunset Ranchilta lähdettäessä.

Kukkulalta on ihanat näkymät alas kaupunkiin. Iltaa kohden keltainen valo vaihtuu pinkiksi ja valot syttyvät kaupungissa. Yön pimetessä kaupungin kimallus on aika mieletön. Tonne olisi ihana ottaa piknik-eväät mukaan ja nautiskella herkuista auringonlaskussa. Ehkä sitten seuraavalla reissulla :)

 

 photo griffith-observatorium_zps69ayen2w.jpg
 photo griffith-observatorium-before-sunset_zpsah0qoebv.jpg
 photo griffith-observatorium-sunset-hollywood-sign_zpswqojuejn.jpg
 photo griffith-observatorium-sunset-dark_zpsee0ns3se.jpg
 photo griffith-observatorium-pink-sunset_zpsyevipipw.jpg
 photo griffith-observatorium-by-night_zpsums4zq7b.jpg

READ ALSO