Frenchmans Cove Port Antonio Jamaica

Vikana Port Antonion päivänä arska paistoi kaikista sade-ennustuksista huolimatta sen verran lämpimästi, että me päätettiin viettää kunnon rantapäivää. Käveltiin kämpältä isomman tien varteen ja hypättiin route taksiin kohti Frenchman´s Covea. Matkaa Port Antonion keskustan huudeilta oli ehkä vartin verran ja matka kustansi päälle euron. Tähän heti alkuun jos kerrotaan rannan niin sanotut huonot puolet, niin se on ulkomaalaisten (muistelisin, että kanadalaisten, mutta saatan olla täysin väärässäkin) omistuksessa ja kuuluu Frenchman´s Cove -hotellille.

Joka tapauksessa, meijän mielestä rantapäivä oli ehdottomasti 1000$ (vajaa 10€) arvonen ja sillä sai mm. toimivan wifi-yhteyden :) Oon yrittänyt täällä hillitä puhelinriippuvuutta ja vältellyt mobiilinetin tilausta, joten rantawifi oli varsin tervetullut. Pitihän sitä päästä snäppäämään parit kuvat ja videot kavereille, koska Snäppi on täällä ihan supersuosiossa.

Frenchmans Cove Port Antonio Jamaica Empty Beach
Frenchmans Cove Port Antonio Jamaica Strawberry Daiquiri

Me saavuttiin rantaan jo suht aamupäivästä, ehkä siinä kymmenen jälkeen ja koko ranta oli vielä ihanan autio. Pikku poukama oli maailman sulosin ja viihdyttiin siellä monta tuntia kattellen, kuinka ihmismäärä jatkuvasti lisäänty päivän mittaan. Rantabaarin/ravintolan tarjoilijat kierteli ympäri rantaa ja päädyttiinkin testaamaan drinksutarjontaa pinacoladan ja strawberry daiquirin muodossa: melko vahvoja, mutta hyviä ja hintaa tais olla 500$ per drinkki.

Frenchmans Cove Port Antonio Jamaica Swing
Frenchmans Cove Port Antonio Jamaica River

Tossa poukamassa meriveteen sekottuu makeaa vettä, jota pieni joki sinne puskee. Joki näytti toimivan vähän niinkun lastenaltaana, ja siellä oli vaikka mitä keinuja ja köysiä puista roikkumassa.

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä lähellä olevaan Woody´s -raflaan vegeburgeille (tarjolla myös lihaisampia versioita) ja ihastuttiin paikan sisustukseen. Ihanan värikästä ja seinät täynnä erilaisia mietelauseita.

Kaksi kokonaista päivää oli perjaatteessa aivan liian lyhyt aika Port Antoniossa, mutta toisaalta oltiin mielettömän tyytyväisiä, että sinne lähdettiin. Ensi kerralla sitten pidempi reissu, että ehtii nähdä enemmän rantoja ja vesiputouksia sun muita luonnon hienouksia.

Frenchmans Cove Port Antonio Jamaica Beach and Woodys Burger

ENGLISH:

The last day in Port Antontio was spent at the Frenchman´s Cove Beach. It´s about 15-minute taxi drive from Port Antonio (route taxi there is about $150) and in our opinion, totally worth the 1000$ (bout 10$) entrance fee. The cove is so pretty and at before noon it was almost empty. There´s a freshwater river too spitting water into the ocean and it seemed to serve as a pool for little kids with all the ropes and swings.

There´s also a bar/restaurant (and wifi, which was great since I´ve been trying  to cure my phone addiction and don´t have mobile net on my phone at the moment) at the beach but we only tried the drinks (about $500, strong but delicious) and had dinner at Woody´s on the way home. The place hassock vibes with all the colourful paintings and yummy burgers.

READ ALSO