Heti alkuun on sanottava, että mulla alkoi armottomasti soimaan päässä se Village Peoplen Goe West -biisi, Key West -versiona, joten siitä upea otsikko. Key West oli yksi mun retkikohteista Floridan viikolla ja tässä olis pieni (eli lähemmäs parikytä kuvaa) kuvapläjäys sieltä. Periaatteessa Key Westiin olis kiva varata pari päivää tai enemmänkin, etenkin jos haluaa tehdä stoppeja muillakin saarilla matkan varrella tai vaikka osallistua snorklausristeilylle tai jollekin muulle laivareissulle, joita tuolla paljon järkkäillään. Mun aikatauluihin passas kuitenkin tällä kertaa vaan päiväretki ja päätin, että se on parempi kun ei mitään. Ilman mitään sen kummempia aktiviteettaja päivä riitti kyllä hyvin ympäri kaupunkia pörräämiseen. Hauskinta olis varmasti tehdä kunnon road trip hyvällä porukalla, mutta yksin ei auton buukkaus innostanut ja hyppäsin hostellin kautta järkättyyn turistibussiin.

Sen pidemmittä puheitta, tässä 5 syytä lähteä Key Westiin:

Key West Florida driving2Key West Florida driving3
Key West Florida driving1

1. Ajomatka Key Westiin

Puuduttavan pitkä, mutta Keys-saarten läpi ajettaessa maisemat on aka jees. Reitti kulkee nimittäin 32 saaren ja 42 sillan läpi. Suosittelisin reissun ajankohdaksi arkipäivää, Memorial Day -viikonloppu oli ehkä sieltä pahimmasta päästä ja liikenne oli aika tukossa. (Ja matka pitkitty myös, koska ekassa bussissa oli joku vika, ja jouduttiin odottamaan jonkun aikaa uuden bussin tuloa…) Nelisen tuntia siinä lopulta kesti päästä perille, mikä on kyllä aika hullu aika päiväretkelle. Kotisuomessa en kovin usein jaksa lähteä edes kolmen tunnin päähän mökille vaan viikonlopuksi, mutta Jenkeissä noi matka-ajat jotenkin aina menettää merkityksensä.

Mulla kävi hyvä tuuri ja pääsin istumaan ihan ekalle riville, josta oli tietty parhaat näkymät koko matkan. Ikkunan läpi ei kyllä mitään mestariteoksia tullut kuvattua, mutta tässä kuitenkin pari räpsyä matkan varrelta.

 

 

Key West Florida Main Street
Key West Florida architecture4
Key West Florida architecture3
Key West Florida architecture2
Key West Florida architecture1
Key West Florida architecture 5

2. Arkkitehtuuri

Key Westissä on maailman söpöimmät talot! Ekan kuvan pääkadulta löytyy rivi kauppoja ja rafloja, mutta kun lähtee vähän pyörimään ympäriinsä, niin kadut on täynnä mitä sulosempia rakennuksia. Koristeellisia piparitaloja kaikissa mahdollisissa pastelliväreissä.

Key West Florida statue3
Key West Florida statue2
Key West Florida Statue1

3. Omituiset patsaat

Okei, patsaat ei ehkä varsinaisesti ole mikään syy lähteä reissuun, mutta ne kuitenkin ansaitsivat oman kohtansa. Siinä ihan keskustassa yhden museon ympärillä oli jos jonkinlaista “realistista” patsasta. Arvoitukseksi jäi, olisko sisällä ollut lisää vastaavia teoksia vai jotain ihan muuta.

Key West Florida palm tree
Key West Florida watching boat contest
Key West Florida Southernmost Point USA
Key West Florida scenic highway 0 starting point
Key West Florida Margaritaville

4. Random nähtävyydet

Mitään varsinaisia nähtävyyksiä Key Westillä ei kamalasti ole, mutta kaikkea pientä nähtävää kyllä löytyy. Miten olisi vaikkapa valtatie ykkösen 0 mile -alkupiste tai tötsä, joka merkkaa Jenkkilän eteläisintä pistettä? Nauratti, kun tötterölle oli noin 50 metrin jono ihmisiä odottamassa valokuvausvuoroaan. Onneksi sain omani (ja muutamankytä selfietä toki) otettua sukkelaan vähän sivummaltakin ilman jonottelua :D Ernest Hemingwayn talosta löytyisi museo ja kuulemma myös paljon kissoja ja hyvällä tuurilla satamassa voi olla meneillään itserakennettujen miniveneiden skabailut. Mitään kunnon nähtävyyksiä en kyllä edes kaivannut, koska parasta oli vaan pyöriä ympäriinsä ja nauttia ilmapiiristä, joka oli sekoitus Karibiaa ja Jenkkejä – siis loistava pehmeä lasku Jamaikan jälkeen. Vielä kun törmäsin pääkadulla Margaritaville-raflaan, niin tuntui kun en ikinä olis Jamaikalta lähtenytkään, siellä kun Margaritavillejä löytyy jokaisesta turistikaupungista.

 

Key Lime Pie Kermit´s Key West Key Lime Shoppe

5. Key Lime Pie

Ja tärkein viimeiseksi! Key Westin spesiaaliruoka Key Lime Pie, jota saa todennäköisesti jokaikisestä ravintolasta ja kahvilasta. Kuulin useammalta taholta huhua, että Kermitistä saisi parhaat piirakat, ja härregud, miten taivaallista se oli! Kermit´s Key Lime Shoppe oli kahvilan lisäksi kauppa, josta sai melkeen mitä tahansa herkkua Key Lime -maussa, mutta kokeilin vaan tuota klassista kakkua. Täys kymppi täältä”!

 

ENGLISH:

Five reasons to go to Key West:
1. The drive: awesome views

2. The architecture: beautiful houses in all pastel colors

3. Weird statues: Ok, not really a reason but they were kinda cool.

4. Random sights: How about the Highway 1 “0 mile” sign or the southernmost point statue? And don’t forget the Caribbean vibes, they even have Margaritaville, like every Jamaican tourist town.

5. Key Lime Pie: Try Kermit´s Key Lime Shoppe. The pie is pure awesomeness!!

READ ALSO