MATKA HELSINGISTÄ
NEW YORKIIN

Traveling from Helsinki to New York

Terveisiä Van Burenista, Arkansasista. Selvisin tänne myöhään perjantai-iltana melkein kahden vuorokauden matkaamisen jälkeen, joten väsymys ja jetlag painaa vielä hiukkasen. Oon nyt ollut täällä jo pari päivää, mutta aloitetaan kuvapäiväkirja Helsinki-New York -välillä.

Torstai-aamuna lentelin ensin Lontooseen Gatwickin kentälle, missä mulla oli mukavat 8 tuntia aikaa ennen jatkolentoa. Odottelu meni kuiteskin yllättävän nopsasti, koska äiti lahjotti mulle 5 tunnin hengailun No1 Loungessa.
no1traveller lounge and travel journal

Yhteensä toi kolmen tunnin peruspaketti plus kaksi lisätuntia South-terminaalin loungessa kustansi suunnilleen 40 puntaa ja olin äärimmäisen tyytyväinen, ettei koko 8 tuntia tarvinnut hengailla lentokentän hälinässä. Tuolla loungessa oli ihanan rauhallista ja avaraa, hyvät näkymät kiitoradalle  ja wifi pelitti mainiosti.

Buffapöydästä sai hakea tomaattikeittoa ja erilaisia salaatteja, ja jotain kakkujakin olisi ollut vaikka kuinka montaa lajia. Juomapuolella oli mehua ja kahvia ja baarin puolelta sai viiniä ja mitä ilmeisemmin bisseä myöskin olis ollut tarjolla. Tiskiltä sai myös tilata yhden lämpimän ruuan, ja toi papu-bataatti-chilli oli ainakin tosi hyvää. Jos edessä on ylipitkä odottelu, niin suosittelen todellakin louge-vaihtoehtoa.
No1 Traveller Lounge London Gatwick

New Yorkin lennolla nukuin melkeen koko ajan alkumatkan Inside Out -leffaa ja ruokailua lukuun ottamatta. Ihan lennon lopussa kun olin pakkaamassa kamoja reppuun, Jamaica-opas vilahti näkyviin ja kävi ilmi, että samalla rivillä istunut nainen oli alunperin Jamaikalta kotosin. Olis ehkä kannattanut olla hereillä ja kysellä vinkkejä, mutta minkäs teet, unikin tuli varmaan tarpeeseen.

Nycissä olin uuden vuoden aattona vasta kasilta illalla ja hidastelevan ja välillä kokonaan suljetun immigrationin ja tullin jälkeen selvisin lopulta kentältä pois 10 jälkeen ja pääsin jatkamaan matkaa kohti Manhattania. Tässä vaiheessa mulla ei ollut vielä mitään tarkempaa suunnitelmaa seuraavien 15 tunnin varalle, mutta olin edellisenä päivänä chattaillyt vanhan vaihtokaverin Yokon kanssa ja tiesin, että se asuu nykyään Nycissä.

Hyppäsin subwayhin ja vähän ennen puol 12 pääsin lopulta Penn Stationille ja heitin rinkan säilöön läheiseen Schwartz Luggageen. Sen verran olin jopa selvittänyt etukäteen, että tiesin kyseisen paikan olevan auki läpi yön uuden vuoden kunniaksi. Yön yli säilytys maksoi 20$ ja pääsin jatkamaan matkaa ilman jättimäisiä kantamuksia. Lentokentillä ei tuolla oikein harrasteta matkalaukkusäilöjä ja joka tapauksessa lensin perjantaina eri kentältä, joten lentokenttäsäilöstä ei olis ollut edes hyötyä.
New Years Eve in NYC

Vuosi oli jo melkeen vaihtumassa, joten päätin kävellä ylös Central Parkia kohti kattomaan ilotulituksia. Matkalla pääsi hyvin näkemään kaaoksen, kun ihmiset yritti vielä ehtiä näkemään ball dropia Times Squarelle. Veikkaan, että tossa vaiheessa oli kyllä jo täysin mahdotonta päästä sellaselle paikalle, mistä jotain näkiskin.

Ilotulitusten jälkeen selvis, että Yoko kavereineen oli Flushingissa Queensissä jossain baarissa, joten hyppäsin taas subwayhin ja seitsemän ja puolen vuoden tauon jälkeen oli huippua nähdä japanilaista kamua Nycissä. Yokon yliopistokaverit oli vuokrannu kiinalais/japanilaisen karaokehuoneen yhdestä baarista, ja siellä sitten juhlittiin vuoden vaihtumista aamuyöhön asti.

Yöksi me mentiin Yokon luo Manhattanin puolelle ja päivällä käytiin vielä “aamupalalla” ennen kun mun piti hakea rinkka ja suunnata taas lentokentälle. Onneksi tuli otettua Yokoon yhteyttä, koska oli ihan mielettömän ihana nähdä pitkästä aikaa. Tuntuu hullulta, että ollaan viimeksi nähty yli 7 vuotta sitten, ja silti tuntuu kun vasta oltais hengattu yhdessä. Kiitos siis Yokolle seurasta ja majoituksesta :)
Miffas and Yoko in New York

Sellainen pikainen New Yorkin visiitti siis. Viikon päästä onneksi sentään pari kokonaista päivää aikaa kierrellä kaupungissa ennen Jamaikan lentoa.

 ENGLISH:

Greetings from Van Buren, Arkansas. I´ve been here for a couple days already but let´s start with some pictures from my way from Helsinki to New York. On Thursday morning I flew first to London Gatwick airport and had to wait 8 hours for the next flight. Luckily my mom gifted me a 5-hour stay in the No1 Lounge so the time flew past pretty quickly.

I really liked the lounge since it was peaceful and bright and the wifi was working perfectly. They also had some good salads and tomato soup, cakes, coffee and juice at the buffet and you could get a warm meal (the bean and sweet potato chilli was great) and wine or beer from the bar. So I´d totally recommend it if you have to stay for a long time at the airport.

After getting to New York I took my big backpack to Schwartz Luggage in Manhattan and paid 20$ for the overnight storage. It was New Years Eve and already 11:30 by then so I decided to walk up to Central Park and see the fireworks. Afterwords I got in touch with my old friend Yoko who I hadn´t seen in 7,5 years and went to a Chinese/Japanese karaoke party to meet her and her friends from university.

I stayed at Yoko´s place that night (or technically it was morning already when we got there) and the next day we still had time for some breakfast before I had to get my luggage and go to the airport again. It was so great to see her again after all those years. Thanks for everything Yoko, hopefully we meet again soon!

2 Comments

  1. Oi että, New York! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2018 Miffa´s

Theme by Anders NorenUp ↑