Seven mile beach negril jamaica

Veikkaan, että suurin osa Jamaikan reissaajista on käynyt Negrilissä, se kun on Mobayn kanssa suosituimpia lomakohteita täällä. Mulla oli ennakkoon aika suuret ennakkoluulot kaupunkia kohtaan, sillä oon kuullut niin paljon Negrilin turistirysämaineesta, mutta itse asiassa tykästyin paikkaan ja voi olla, että sinne tulee mentyä vielä uudelleenkin myöhemmin keväällä matkalla etelärannikolle.

Koulua on täällä jäljellä enää vajaat kolme viikkoa ja viimeiset projektit alkaa pukkaamaan päälle. Siispä päätin ottaa pienen irtioton ennen viimeisiä koulupuristuksia ja suuntasin pääsiäisen viettoon Negriliin. Negril sijaitsee saaren länsirannikolla ja täältä Mobaysta on sinne matkaa sellaset 80km, mutta matkaan menee suunnilleen 1,5-2 tuntia liikenteestä riippuen. Rantalomalle pääsee halviten route taxilla, ensin minibussilla Mobaysta Luceaan (225 J£) ja sieltä seuraavalla taksilla Negriliin (250 J$). Noin viidellä eurolla siis selviää tosta matkasta.

negril seven mile beach red stripe

Negril on tunnettu seitsemän mailia pitkästä rannastaan, joka yllättäen kantaa nimeä Seven Mile Beach. Mun suurimmat kauhukuvat liittyi juurikin tohon rantaan, sillä kuulemani mukaan siellä ei saa olla hetkeäkään rauhassa kaupittelijoilta ja koko ranta on ihan täyteen ahdettu turisteja. Tähän varmaan vaikuttaa, ettei nyt ollut mikään supersuosittu loma-aika, joten ranta oli ihan suhteellisen rauhaisa (varsinkin kun porukka on levittäytynyt koko seitsemän mailin matkalle) ja ne satunnaiset kaupittelijat oli kaikkea muuta kun tungettelevia ja no thanks riitti niille vinkiksi jatkaa eteenpäin. Ja itse asiassa suurin osa myi ihan ruokaa ja juomaa, jota olis voinut ostaakin, mikäli olis ollut tarvetta. Ehkä talven turistikaudella on sitten enemmän niitä krääsämyyjiä liikkeellä, siitä en osaa sanoa.

Mä majotuin tällä reissulla sellasessa hostellissa, kun Judy´s House ja nukuin kolme yötä riippumatossa pienessä “mökissä” keskellä söpöä puutarhaa. Kovin paljoa pidempää riippumattoa ei ehkä olis jaksanut, mutta 8€/yö hinnaksi majotus oli varsin passeli. Mun empiirisen tutkimuksen perusteella täällä on aika vaikea löytää majotuksia alle 20€/yö, joten Judyn riippumatot on superhalpa vaihtoehto. Hostelli sijaitsee ihan näppärästi 7 Mile Beachin ja West Endin välimaastossa, jälkimmäisestä löytyy mm. turistien suosima Rick´s cafe ja rivistö erilaisia hotelleja ja ravintoloita. Herkkäunisille en ehkä suosittelis, koska ihan vierestä löytyy farmi täynnä kanoja ja vuohia, jotka pitää mekkalaa aikalailla läpi yön. Ite sain kuitenkin nukuttua ihan mukavasti eläinystävistä huolimatta.

smootihie-at-the-7-mile-beach
negril glassbottom boat

Ystävistä puheenollen, mun paikalliset kaverit oli moni ihan kauhuissaan, että miten uskallan lähteä yksin reissuun, ja että mitä oikeen teen monta päivää yksin. Yritin vähän valistaa backpacker-kulttuurista ja vakuuttelin, että kyllä sieltä hostellista varmasti seuraa löytyy. Monille koko hostelli-konsepti oli ihan uusi juttu, all inclusive resortit kun taitaa olla täällä vähän suuremmassa huudossa.

Eihän siinä mennytkään kuin sen verran, että sain kamoja purettua ja chekkauduttua hostelliin sisään, kun olin jo lähdössä kahden saksalaisen ja yhden itävaltalaisen reissaajan kanssa Rick´s Cafehen ja myöhemmin jatkettiin vielä Jungle-klubille, jonne tuli muutakin porukkaa meidän hostellilta. Sunnuntaina bussilastillinen koulukavereita tuli viettämään rantapäivää Negriliin ja esittelin uuden saksalaistutun niillekin ja maanantaina meidän Suomi-Saksa-Itävalta-tiimiin liittyi vielä brasilialaisedustus – kaikki yksin matkaavia reissaajia. Ravintoloissa oli aina hauskaa vastailla “Where you ah from?” -kysymyksiin ja selostaa kuinka oltiin kaikki vasta tutustuttu parin edellisen päivän aikana.

irie vybz vegan restaurant
7 mile beach smoothie sunglasses

Kaikin puolin varsin onnistunut reissu siis takana ja muutaman päivän aikana ehti tehdä muutakin, kun vaan maata rantsussa, mutta niistä aktiivisemmista puuhista lisää myöhemmin. Ainut ongelma on, että tänään on ollut vähän ongelmallista päästä takasin koulumoodiin. Jos vaikka pari päivää jaksais ahertaa ja viikonloppuna taas viettää rantaelämää ihan täällä koti-Mobayssa.

ENGLISH:

I just spent four days in Negril and it was a blast. It´s only a few weeks of school left here and I wanted to get away for a little vacation before all the final assignments are due. So I took a route taxi and travelled to Negril for about 5$. (If you take the route taxi, you have to change in Lucea.) Negril is about 1,5h away from Mobay and it´s known from its 7 mile long beach. I travelled solo but met so many nice people in the hostel, Judy´s House, and even got a bunch of my local friends there for a day.

Based on what I had heard, I feared Negril is packed with tourists and the beach is full of hustlers  but it was´t that bad at all. Lots of tourists of course, especially at Rick´s Cafe around sunset but I really enjoyed Negril and its more relaxed atmosphere compared to Mobay. And those people trying to sell things (mostly food and beverages, thou) were´t pushy at all.

It may look like I spent the whole time at the beach (everyone at home keeps saying I got a tan, yeii) but actually I did a bunch of other, much more active stuff too, more about it next time!

READ ALSO