Tervetuloa Port Antonioon! Okei, en todellakaan ole siellä nyt, joten teknisesti ottaen en kai voi toivottaa tervetulleeksi, mutta samapa tuo.

Viimeisellä Jamaikan viikolla halusin vielä ehdottomasti Port Antonioon, johon ihastuin jo tammikuussa. Mun ja Röllön sekä Adalian tiet erosi meidän Reach Fallsin jokiretken jälkeen, kun Adalia lähti takaisin Kingstoniin ja me jatkettiin pohjoiseen päin Port Antonioon. Siellä me vietettiin muistaakseni neljä yötä, ennen kuin Röllön piti matkata takaisin Mobayihin lentokentälle. Itse hyppäsin bussista pois jo puolimatkassa Ocho Riosissa. Tosta pahimman luokan turistikaupungista olis vielä tulossa postaus lähiaikoina, ja sitten alkaakin Jamaikan jutut olla finaalissa. Mutta nyt kuvapläjäys ihanasta Port Antoniosta:

 Port-Antionio-Harrys-place
Harry´s place, meijän majatalo parina ekana yönä Portsussa ennen kun siirryttiin loppuajaksi Finjam-majataloon (jossa on muuten suomalainen omistaja!), jotta oltaisiin viimeisenä aamuna lähellä bussiasemaa, dösä kun lähti tosi aikaseen aamulla.

Molemmat paikat oli varsin mainioita, Harryn mestaa suosittelen ehdottomasti, jos budjetti on pieni ja haluaa kokea vähän “autenttisempaa” meininkiä. Kämpälle on myös aikamoinen kipuaminen (sateen jälkeen vähän mutanen sellanen), joten reppureissaajalle täysin fine, mutta vedettävän laukun kanssa en kyllä tohon ryhtyis. Mutta maksettiin muistaakseni meidän huoneesta noin 15€ yöltä kahdelta hengeltä, joten me oltiin tyytyväisiä.

Port-Antonio-Titchfield
Titchfield, jossa voi bongailla muun muassa erilaisia arkkitehtuurityylejä. Tykättiin söpöistä “piparkakkutaloista”, mutta suurin osa on päästetty aika huonoon kuntoon :(

errol-flynn-marina-2
errol-flynn-marina-1
errol-flynn-marina-sunset

Errol Flynn Marina, kaupungin aikas fiini satama.

winnifred-beach-red-stripe
Port-Antionio-Winnifred-Beach-treeWinnifred Beach, kiva ranta lyhyen taksimatkan päässä. Ei tosin voita mun mielestä Frenchman´s Covea, mutta toisaalta tää ranta on ilmainen.

portantonio-monkey-island-picnic
Port-Antonio-Monkey-Island
port-antonio-tree-with-hanging-rootsMonkey Island, jonne kahlattiin Röllön kanssa piknikille yhtenä päivänä. Tää pieni saari on lähellä keskustaa, Folly Mansionin raunioiden takana ja  kirjoitinkin siitä  jo helmikuussa, kun Leon näytti paikan mulle ja Mikaelalle (ja koska kylä on niin pieni, niin luonnollisesti törmättiin Leoniinkin useempaan otteeseen tällä toisellakin reissulla).

Vielä toisenkaan Port Antonio -reissun jälkeen en osaa tarkalleen sanoa, miksi mä tykkään siitä paikasta niin paljon. Siteeraan siis itseäni helmikuulta.

“Vihreys, rauhallinen ja turvallinen fiilis,
tähtitaivas, vuohet ja kukot kuljeskelemassa ympäri katuja.
Ihana luonto, värikäs pieni keskusta, kaunis satama,
hauska apinasaari ilman apinoita…”

Joku siinä vaan oli niin oikein. Tänne palaan vielä. Kuka lähtee messiin?

ENGLISH:

Today I was just sharing some photos from Port Antonio, my favourite town in Jamaica. I still can´t explain exactly why I like it´s so much. Maybe it´s the green, lush nature, peaceful and safe atmosphere, friendly people, goats and roosters walking around the streets. The colourful main street, beautiful marina, spectacular picnic spots by the sea…

Somehow it just feels so right. I´ll be back some day.

READ ALSO