Reggae Falls Jamaica 8

Nyt kun oon selvinnyt Suomeen ja vihdoin jopa ihan Helsinkiin asti, niin eiköhän oo aika jo hypätä takasin Jamaikalle. Mulla oli eilen illalla aikaa vähän selailla kuvia ja kasailla Jamaika-soittolistaa Spotifyyn, se kun ei reissun aikana ollut toiminnassa. Toivottavasti kukaan ei oo nähnyt meille ikkuinoista sisään, mulla oli nimittäin ihan omat dancehall-bileet täällä käynnissä :D Sitä musaa kuunnellessa ei vaan pysty olla paikoillaan, ei sitten millään.

Mun oli olevinaan tarkotus julkaista näitä Jamaikan matkavinkkejä aikajärjestyksessä, mutta en tiiä johtuiko tästä musafiilistelystä vai mistä, mutta päädyin nyt kuitenkin laittamaan nämä Reggae Falls -kuvat ulos ensin. Kävin Reggae Fallseilla toukokuun loppupuolella, kun Röllö oli vierailemassa ja oltiin vietetty pari päivää ensin Kingstonissa. Mun koulukaveri Adalia liittyi Kingstonista reissuporukkaan mukaan ja hypättiin Morant Bayhin vievään taksiin. Mä pidin koko reissun ajan aika hyvin kirjaa taksien hinnoista, mutta se lista jäi vanhalle puhelimelle. Voisin sen yrittää jossain vaiheessa kaivaa esiin ja tehdä jonkun koosteen taksien hinnoista ympäri saarta. Puhutaan kuitenkin muutamista euroista. Morant Bayista otettiin sitten taksi kohti sisämaata Reggae Fallseille ja saatiin kuskin numero, niin että saatiin soitettua kyyti myös takasin päin.

Reggae Falls Jamaica 7
Reggae Falls Jamaica 6

Paikallisten keskuudessa putouksesta käytetään nimeä The Dam, eli pato, mikä se itse asiassa onkin. Patoa ei kuitenkaan ole käytetty enää vuosikymmeniin, joten nykyään se toimii putouksena. Putouksen päällekin pääsisi vesiputkea pitkin kävelemään, mutta me ei uskallettu lähteä testailemaan tasapainoa. Paikalliset pojat kyllä viiletti putkea pitkin ihan tottuneesti ja hyppeli kallioilta alas veteen. Saa kyllä melko tarkkaan tietää, mihin kohtaan kannattaa hypätä, koska suurimmaksi osaksi vesi oli tuolla tosi matalaa.

Reggae Falls Jamaica 1
Reggae Falls Jamaica 5

Vesiputouksen taakse mahtuu muutama ihminen ihastelemaan maisemaa virtaavan veden läpi, ei hullummat näkymät. Olin superinnoissani, että mulla oli viimein veden kestävä kamera, jonka pystyi ottamaan mukaan jopa uimaan ja tonne putouksien keskelle. Nää kaikki kuvat on siis otettu vedenkestävällä pikkupokkarilla.

Reggae Falls Jamaica 2
Reggae Falls Jamaica 3

Vietettiin putouksilla pari-kolme tuntia ennen kuin jatkettiin matkaa takaisin Morant Baylle ja sieltä illaksi itään päin Long Baylle. Tää oli mun käymistä putouksista ainoa, minne ei oo minkäänlaista pääsymaksua, eli ihan vapaasti voi mennä tonne uiskentelemaan. Tai itse asiassa, Reach Fallseillekaan ei perjaatteessa ole maksua, jos ei mene isoimmalle putoukselle vaan kävelee  pitkin putousta. Reitti on tosin sen verran hankalakulkunen, että ainakin ensimmäisellä kerralla oppaasta on sen verran hyötyä, etten ihan yksikseni sitä lähtis kokeilemaan. Mutta ei mun pitänyt Reach Fallseista nyt puhua, vaikka lupaan, että sieltäkin on kuvasaldoa vielä tulossa!

Reggae Falls Jamaica 4

ENGLISH:

Last night I was going thru some photos and listening to Jamaican music (ok, and also dancing on my own. I don’t think it´s even possible to stand still while listening to dancehall…) and I decided to post these photos from Reggae Falls in St Thomas. I was there at the end of May when Röllö was visiting and we had spent a couple days in Kingston. From there we took a bus to Morant Bay together with my friend Adalia from school, and from Morant Bay we took another taxi to the falls. I was keeping a list of all the taxi prices but it´s on my old phone now. I´ll try to get it back at some point and write a post about taxis in Jamaica, but we are talking about a couple euros/dollars here.

The locals know the place as the Dam, which it actually is. Or used to be, anyway. You can even go and walk on top of the falls but we didn’t want to test our balance walking on the water pipe. However, we figured there´s some space behind the falls and I was so happy I had a new water proof camera so I could take pictures even there.

There´s no entrance fee to these falls, so you can go there whenever and spend a couple hours swimming. Some local boys were even jumping into the water from the cliffs but you really gotta know where to land, since the water mainly pretty shallow. All in all, great place for a day trip!

READ ALSO