Ihanaa joulua sinne ruudun toiselle puolelle! Täällä Helsingissä on ollut ihan järkky sateinen joulusää, joten ajattelin, että näin joulun kunniaksi voitais tehdä tällänen virtuaalimatka lumisempiin maisemiin. Joten, nyt porttiavain esiin ja kohti  lumen vuoraamaa Tylyahoa!

 

Mun viimeisenä päivänä Kaliforniassa (melko tarkalleen puoli vuotta sitten…) me suunnattiin Crystalin kanssa Universal Studioille. Crystal on siis mun host-veljen tytär, jonka luona kyläilin viimeisellä reissuviikolla. Joka tapauksessa, Crystal oli innokas lähtemään studioille, vaikka onkin ollut siellä lukuisia kertoja, sillä keväällä puistossa oli auennut uusi osa, Wizarding World of Harry Potter!

Kun me astuttiin porteista Harry Potter -puistoon, musta oikeesti tuntui siltä kun olisin siirtynyt ihan eri maailmaan. Kuvittelin koko ajan, että kohta Potter kavereineen tulee jollain kujalla vastaan tai istahtaa viereiseen pöytään Kolmessa luudanvarressa. Rakastan kaikkia teemapuistoja, teatterilavastuksia ja teemajuhlia, ja olin aivan innoissani tutkiessani Tylyahon putiikkeja ja Tylypahkan maita.   Mieletöntä, miten kaikki on toteutettu pienimpiä yksityiskohtia myöten.

 

 photo wizarding-world-harry-potter-hogwarts-express_zpsmngsmqiw.jpg
 photo wizarding-world-harry-potter-castle-car_zpslxswdvi9.jpg

 

Porteilta siis avautuu Tylyahon kylä ja peremmällä on Tylypahka. Varsinaisia laitteita on vain kaksi, pieni vuoristorata Hagridin tiluksilla ja toinen, Universal Studioille tyypillinen 3D-animaatiosysteemi Tylypahkan sisällä. Mutta laitteita huomattavasti tärkeämpää, ainakin mulle, oli vaan kuljeskella ympäri puistoa ja piipahtaa sisään kauppohin. Ollivanderin taikasauvat jäi tosin tsekkaamatta, sillä kauppaan oli ihan mieletön jono. Olisin voinut hengailla Tylyahossa vaikka koko päivän, joten tultiinkin sinne vielä päivän lopuksi kiertelemään uudelleen, kun muut osiot Universal Studioista oli kierretty läpi.

 

 photo wizarding-world-harry-potter-honeydukes-butterbeer_zpsyfwboxxk.jpg
 photo wizarding-world-harry-potter-ollivander_zpsxoodq8mn.jpg

 

Butter Beer eli kermakalja oli ihan must-ostos, vaikka suht tyyristä olikin. Mutta jääkylmä juoma oli ihan taivaallista kuumana päivänä ja sen voimin jaksettiinkin jonottaa studio-kierrokselle. Piti ihan ruveta googlaamaan näitä suomenkielisiä nimiä, sillä ne on päässyt ihan unohtumaan. Oon kyllä lukenut Potterit suomeksikin, mutta enkuksi useamman kerran, joten ne termit on vähän paremmin mielessä. Kermakaljasta jäi matkamuistoksi muovinen muki (joka nykyään toimittaa kynäpurkin virkaa), mutta olisi kyllä tehnyt mieli tyhjentää kaikki lahjakauppojen hyllyt Potter-krääsästä. Kuin hieno olisi kunnollinen kaapu tai vähintään kaulaliina Rohkelikon väreissä? Onneksi rinkka oli jo sen verran täynnä ennestään, että oli pakko hylätä kaikki shoppailuhaaveet.

 

 photo wizarding-world-harry-potter-hagrids-house_zps1w3fkqko.jpg
 photo wizarding-world-harry-potter-hogwarts-castle_zpsuberbjrw.jpg

 

Kaavuista puheen ollen, oli niin hauska nähdä lapsia kaavut päällä kuljeskelemassa ympäri puistoa. En kyllä ymmärrä, miten ne eivät paahtuneet asuissaan siinä lämpöaallossa, mutta olihan ne tosi söpöjä ja oikein lisäsivät todentuntuista vaikutelmaa. Hah, keksin just uuden idean tolle puistolle! Porteilla voitaisiin jakaa laina-kaapuja, joka päällä voisi fiilistellä puistossa ollessaan. En kyllä tiedä miten estettäisiin kaapujen kulkeutuminen kassin pohjalle, mutta jätän sen pohdinnan ja tarkemman toteutuksen Universal studioiden henkilökunnan huoleksi.

 

 photo wizarding-world-harry-potter-butterbeer_zpsuorqbmft.jpg
 photo wizarding-world-harry-potter-buckbeak-hiinokka_zpsvdtg2udz.jpg

 

Wizarding World of Harry Potter oli mulle ihan täydellinen retkikohde, joten suosittelen ehdottomasti käymään, jos olet Los Angelesiin matkaamassa. Lippu on kyllä aika hintava, vajaa 100 dollaria, mutta en kyllä surrut tippaakaan niiden dollareiden menetystä ja onhan siellä tietysti paljon muutakin kuin Tylyaho. Mutta niistä muista osioista kerron myöhemmin, nyt takaisin joulupöydän ääreen!

 

 photo wizarding-world-harry-potter-castle-giftshop-gown_zpscqrsq3wa.jpg
 photo wizarding-world-harry-potter-owlpost_zpskc6k51ix.jpg

Onko siellä Potter-faneja? Joko ootte päässeet käymään teemapuistossa Hollywoodin tai Orlandon studioilla? 

P.S. Nää kaikki kuvat on näpsästy vaan mun puhelimella, joten laatu nyt on vähän mitä on…

READ ALSO