Reissussa Jamaikalla: YS Falls -putoukset

YS Falls Jamaica waterfalls

Viimeisen Jamaika-kuukauden aikana tuli kierrettyä aika monta eri vesiputousta (Reggae Fallseista ehdinkin jo postata), ja tässä olis niistä yksi, nimittäin YS Falls. Putoukset sijaitsee St Elizabethissä, eli saaren lounaisosassa ja me tehtiin retki putouksille Black Riveriltä käsin. Reissupäivä oli äitienpäivä ja me saatiinkin kotimatkalla “äitienpäivälahja”, kun oltiin tien varressa bongaamassa taksia ja saatiin lopulta ilmainen kyyti yhdeltä miesporukalta Black Riverin kylään.

Huvittavinta oli, että sunnuntaina kylässä ei ollut oikein mikään ruokapaikka auki ja me päätettiin kävellä vähän matkan päähän yhteen rantaravintolaan. Siellä oli kuitenkin järkyttävä kansanryntäys, eikä pöytää olisi saanut aikoihin, joten eikun taas tienvarteen kuikuilemaan taksia hotellille. Jostain syystä (mitä ilmeisemmin se äitienpäivä…) takseja ei kuitenkaan kuulunut ja alettiin huitoa kyytiä kaikilta vastaantulijoilta (taksin tunnistaa punaisesta rekisterikilvestä, joten järkevintä eli siis turvallisinta on tietysti huitoa vain virallisille takseille) ja ette arvaa, ketkä lopulta pysähtyivät nappaamaan meidät kyytiin. Tietysti se sama mieskolmikko, joka aikaisemmin oli tiputtanut meidät kylään. Äitienpäivälahja sai siis vielä jatkoa, kun kuskit ei edelleenkään suostuneet ottamaan mitään maksua. Ja Jamaikalla kun ollaan, niin seitsemän ihmistä mahtui hyvin tavalliseen pikku henkilöautoon :D

YS Falls Jamaica rope swing swing
YS Falls Jamaica rope swing

Mutta ne vesiputoukset! YS Falls on tosi siistissä kunnossa ja sisäänpääsyyn (noin 25 dollaria, tai 10 (ainakin paikallisilta) opiskelijoilta) kuului “avustajat”, jotka neuvoivat turvallisimmat reitit putousten poikki ja auttoivat hyppäämään köysikeinuun. Viihdyttiin “vesipuistossa” monta tuntia ja saatiin Magdan kanssa reissuseuraa parista koulukaverista. Mulla oli ekaa kertaa käytössä Olympuksen vedenkestävä pokkari, ja oltiin siitä tietysi niin innoissamme, että selfieitä kertyi ihan järkyttävä määrä. Tässä siis pieni selfiepläjäys, olkaa hyvät. Ainiin, ja varsinaisen putouksen lisäksi puistoalueelta löytyisi myös luonnonveden uima-allas ja lastenaltaat sekä joku ravintolakin näytti olevan.

Elikkäs, jos reissaat Jamaikalla, niin YS Fallseille iso suositus!

P.S. Miten sitä voikaan sokeutua omalle rusketukselle niin täysin? Toukokuussa väri ei tuntunut oikein miltään (tietysti vertailua tuli tehtyä lähinnä tummaihoisiin, ja olo oli vitivalkoinen joka tapauksessa) ja nyt kun näitä kuvia katsoo, niin en edes tajua, miten oon voinut olla noin ruskea. Nyt se väri on kyllä enää pelkkä muisto, kiitos vaan Suomen sateinen kesä.

YS Falls Jamaica waterfall

ENGLISH:

If you ever go to St Elizabeth in Jamaica, you should absolutely visit YS Falls! It´s so beautiful there and the rope swing is so much fun.

READ ALSO

1 Comment

  1. Näitä sun blogeja lukiesssa kaipaus lämpimiin “sinisiin” maihin tulee väkisin. Täytyy kyllä näiden blogejen perusteella ehdottomasti päästä itse Jamaicalle. Aivan ihania postauksia!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2018 Miffa´s

Theme by Anders NorenUp ↑